Du behöver
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- 1 st äpple
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk kanel
Maräng:
2 st äggvitor
1 dl strösocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
2
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Tillsätt grädde och rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till hälften med smet.
3
Skala, kärna ur och klyfta äpplet. Blanda äppelklyftor, socker och kanel. Stick ner klyftorna i smeten. Grädda i 12 minuter.
4
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Bred eller spritsa marängen på muffinsen och grädda i ytterligare 4 minuter.