Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st äpple
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk kanel

Maräng:

2 st äggvitor
1 dl strösocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

2
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Tillsätt grädde och rör ihop till en smet. Fyll muffinsformar till hälften med smet.

3
Skala, kärna ur och klyfta äpplet. Blanda äppelklyftor, socker och kanel. Stick ner klyftorna i smeten. Grädda i 12 minuter.

4
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Bred eller spritsa marängen på muffinsen och grädda i ytterligare 4 minuter.