Du behöver

Botten:

150 g smör
1 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 st äggula

Fyllning:

400 g mandelmassa
150 g smör
3 st ägg
1 msk vaniljsocker
3 st äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda rumsvarmt smör, florsocker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form, 28×20 cm. Låt stå kallt, 30 minuter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar under omrörning. Rör i ett ägg i taget. Rör i vaniljsocker och häll smeten i pajskalet. Kärna ur och klyfta äpplena och lägg dem vackert i formen. Blanda socker och kanel och strö över äpplena. Grädda tills smeten stelnat och fått fin färg, ca 40 minuter. Servera med vaniljsås.