Vietnamesisk sallad

Du behöver 0.5 st rödlök 2 tsk risvinäger 2 tsk strösocker salt 200 g köttfärs 2 tsk rapsolja 0.5 dl soja spetskål ca 150 g...

Du behöver

  • 0.5 st rödlök
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • salt
  • 200 g köttfärs
  • 2 tsk rapsolja
  • 0.5 dl soja
  • spetskål ca 150 g
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk cashewnötter

Servera med:

ris

Gör så här

1
Skiva löken tunt. Lägg den i en skål och blanda löken med risvinäger, socker och salt. Marinera i 30 minuter.

2
Fräs färsen i en gryta med olja. Tillsätt soja och låt småkoka under lock, 5 minuter.

3
Skär bort stocken i kålen och strimla kålen fint. Sila löken från marinaden. Blanda marinaden med limesaft och fisksås. Blanda i lök, spetskål, köttfärs och koriander. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad paprika, koriander och rostade cashewnötter. Servera med ris.

Scroll to Top