Du behöver
- 0.5 st rödlök
- 2 tsk risvinäger
- 2 tsk strösocker
- salt
- 200 g köttfärs
- 2 tsk rapsolja
- 0.5 dl soja
- spetskål ca 150 g
- 1 msk pressad limesaft
- 1 msk fisksås
- 0.5 st röd paprika
- 1 msk färsk koriander
- 2 msk cashewnötter
Servera med:
ris
Gör så här
1
Skiva löken tunt. Lägg den i en skål och blanda löken med risvinäger, socker och salt. Marinera i 30 minuter.
2
Fräs färsen i en gryta med olja. Tillsätt soja och låt småkoka under lock, 5 minuter.
3
Skär bort stocken i kålen och strimla kålen fint. Sila löken från marinaden. Blanda marinaden med limesaft och fisksås. Blanda i lök, spetskål, köttfärs och koriander. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad paprika, koriander och rostade cashewnötter. Servera med ris.