Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 160 g choklad t ex Plopp

Servera med:

grädde

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, smör, kakao och mjöl i en skål. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter.

2
Bryt chokladen i bitar och stick ner hälften i smeten. Grädda i 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

3
Ta ut kakan ur ugnen och stäng av ugnen. Fördela resten av chokladen över kakan och ställ i ugnen på eftervärmen och låt chokladen smälta. Ta ut kakan och bred ut chokladen som ett täcke över kakan. Låt kallna, gärna till nästa dag. Servera med grädde.