Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 100 g sötmandel
- 2 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 2 st ägg
Kräm:
100 g smör
2 dl florsocker
1 st apelsin rivet skal
Garnera med:
75 g mörk choklad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Vispa upp äggen och blanda ner, och rör om till en fast smet.
2
Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lätt. Grädda i ca 13 minuter. Låt svalna.
3
Kräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, apelsinskal och -saft. Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Låt stå i frysen i 30 minuter.
4
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Bred choklad över halva kakan. Låt stelna.