Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 st ägg

Kräm:

100 g smör
2 dl florsocker
1 st apelsin rivet skal

Garnera med:

75 g mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Vispa upp äggen och blanda ner, och rör om till en fast smet.

2
Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lätt. Grädda i ca 13 minuter. Låt svalna.

3
Kräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, apelsinskal och -saft. Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Låt stå i frysen i 30 minuter.

4
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Bred choklad över halva kakan. Låt stelna.