Du behöver
- 1 kg fläskytterfiléer
- salt peppar
- 2 msk smör eller margarin
Parmesanströssel:
1.5 dl parmesanost riven
100 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
0.5 dl basilika hackad
Servera med:
tomater se recept
Ugn: 175°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.
2
Lägg över köttet i en ugnsform och stick i stektermometer i köttet. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 75°, ca 40 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i 5 mm tjocka skivor och lägg upp på fat.
3
Parmesanströssel: Bred ut den rivna osten i ett tunt lager på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills osten smält men inte blivit mörk. Ta ut och låt svalna. Bryt sönder osten i bitar. Ansa och finhacka svampen och stek i en stekpanna tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda svamp, ost och örter, och strö över köttet vid servering.