Du behöver
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 st äggulor
3 st lime rivet skal från 2 lime
1 st mjölk 400 g
Garnera med:
Vispad grädde
lime
Ugn: 200°/150°
Gör så här
1
Botten: Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna tillsammans med kanel och vaniljsocker.
2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och tryck ut smulorna i formen. Grädda på 200º i 5 minuter.
3
Fyllning: Blanda äggulor, limeskal och limesaft i en skål. Tillsätt kondenserad mjölk och rör om till en jämn smet. Låt dra i 20 minuter. Sila bort limeskalen och häll smeten i formen. Grädda på 150°, 20 minuter. Låt pajen kallna helt i kylskåp. Garnera med grädde och lime.