Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g

Fläderkräm:

2 st äggulor
2 tsk majsstärkelse Maizena
1 dl vispgrädde
0.5 dl flädersaft koncentrerad

Fyllning:

2 st äpple
25 g smör
0.5 dl strösocker
1 tsk kanel

Pensling:

ägg
rörsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Fläderkräm: Vispa samman äggulor, majsstärkelse och grädde i en kastrull. Tillsätt saften och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt kallna.

2
Fyllning: Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Smält smöret i en stekpanna och rör i socker och kanel. Blanda i äpplena och fräs ett par minuter tills äpplena börjar mjukna. Rör då och då. Ta upp och låt äpplena svalna.

3
Rulla ut smördegen och skär den i fyra längder på bredden. Dela varje längd i 2 rutor. Spritsa en sträng med fläderkräm i ena kanten. Lägg på äppeltärningar. Pensla kanterna med uppvispat ägg.

4
Vik degen över fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg rullen med skarven ner på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på råsocker. Grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Linda eventuellt lite papper om de färdiga pajerna.