Du behöver

Chokladsmet:

1 st äggvita
0.75 dl vetemjöl
0.25 dl strösocker
1 msk kakao
30 g smör

Botten:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl vispgrädde
150 g jordgubbar

Ugn: 225°

12 bitar

Gör så här

1
Chokladsmet: Rör samman äggvita, mjöl, socker, kakao och rumsvarmt smör till en smet. Lägg smeten i en sprits, och spritsa ut till ett mönster på ett bakplåtspapper. Låt stelna i frysen, 10 minuter.

2
Botten: Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten.

3
Lägg bakplåtspappret med chokladsmeten i en långpanna, 30×40 cm, och häll i smeten. Bred försiktigt ut smeten över dekorationen. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

4
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och lossa bakpappret. Vänd bottnen så dekoren kommer neråt. Lägg på ett bakplåtspapper och en fuktig handduk över. Låt kakan kallna.

5
Fyllning: Vispa grädden och bred över bottnen. Strö på hackade jordgubbar och rulla ihop.