Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 3.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 st äggvitor

Kräm:

250 g smör
2 st dubbeldaim 110 g
1 msk vaniljsocker

Garnera med:

200 g mörk choklad
25 g ljus choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln och blanda den med florsocker och bakpulver.

2
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner mandeln och blanda till en smet. Klicka ut eller spritsa 30 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Grädda i ca 13 minuter. Låt kallna.

3
Kräm: Rör rumsvarmt smör smidigt. Hacka daimen fint, gärna i matberedare. Blanda ner i smöret tillsammans med vaniljsocker. Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna. Låt stå i frysen i minst 30 minuter.

4
Smält chokladen i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och ställ kallt att stelna. Ringla över smält, ljus choklad.