Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 st citron rivet skal
- florsocker
Fyllning:
1 st äggvita
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
250 g smör
Garnera med:
grädde
physalis
Ugn: 225°
10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i citronskal.
2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.
3
Sikta rikligt med florsocker över en handduk och stjälp upp kakan på handduken. Rulla försiktigt ihop kakan i handduken och låt kallna.
4
Fyllning: Vispa ihop äggvita, socker och vaniljsocker i en skål. Ställ skålen över hett vattenbad och vispa tills sockret lösts upp. Ta skålen från värmen och vispa till en maräng med elvisp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar under vispning och vispa till en len kräm. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop.
5
Skär kakan i breda bitar och garnera med vispad grädde och physalis.