Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st citron rivet skal
  • florsocker

Fyllning:

1 st äggvita
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
250 g smör

Garnera med:

grädde
physalis

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i citronskal.

2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

3
Sikta rikligt med florsocker över en handduk och stjälp upp kakan på handduken. Rulla försiktigt ihop kakan i handduken och låt kallna.

4
Fyllning: Vispa ihop äggvita, socker och vaniljsocker i en skål. Ställ skålen över hett vattenbad och vispa tills sockret lösts upp. Ta skålen från värmen och vispa till en maräng med elvisp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar under vispning och vispa till en len kräm. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop.

5
Skär kakan i breda bitar och garnera med vispad grädde och physalis.