Du behöver
- 250 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 st äggula
- 5 dl vetemjöl
Kräm:
150 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg
Garnera med:
4 dl florsocker
vatten ca 1 msk
röd hushållsfärg
silverkulor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Hacka samman smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen, 45 minuter.
2
Kavla ut degen på mjölat bord till en tunn platta. Ta ut rundlar, 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 6–7 minuter. Låt svalna.
3
Kräm: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker. Färga krämen rosa med hushållsfärg. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.
4
Garnering: Rör ihop florsocker och vatten till en seg glasyr. Färga den rosa med hushållsfärg. Glasera kakorna och lägg på silverkulor. Förvara kakorna kallt.