16 bitar
Du behöver
Cookiedeg:
75 g smör
½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
2 ¾ dl vetemjöl
1 dl mörka chokladknappar
Brownie:
60 g smör
100 g mörk choklad
1 ¾ dl strösocker
1 ägg
½ dl kakao
½ dl vetemjöl
Ugn: 175°
Gör så här
1
Cookiedeg: Vispa rumsvarmt smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Rör i ägget och blanda i bakpulver, mjöl och chokladknappar, och forma till en deg. Låt degen vila i kylen medan du gör brownien.
2
Brownie: Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen bitar och låt den smälta i smöret under omrörning. Blanda i socker, ägg, kakao och mjöl. Häll smeten i en form, 23×23 cm, klädd med bakplåtspapper.
3
Ta ut cookiedegen ur kylen och dela den i bitar. Platta ut degbitarna i handen och lägg försiktigt bitarna över browniesmeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt kallna och skär i rutor.