Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl kesella
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 st päron stort

Ugn: 175°

Ca 10 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en sockerkaksform.

2
Hacka chokladen. Riv mandelmassan grovt. Smält smöret och låt det svalna något.

3
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner smöret i äggvispet. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver. Vänd ner choklad och mandelmassa. Häll smeten i formen.

4
Kärna ur och klyfta päronet och stick ner klyftorna i smeten. Det gör inget om några sticker upp en aning.

5
Grädda i nedre delen av ugnen, 45–50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp och får svalna under formen.