Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl dinkelflingor
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl valnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl gojibär
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl blåbär torkade

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda havregryn, dinkelflingor, chiafrön, vaniljsocker och grovt hackade valnötter och mandel i en skål. Tillsätt vatten, olja och honung och blanda om väl.

2
Bred ut grynblandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 20 minuter. Rör om ett par gånger. Låt svalna och blanda i gojibär, tranbär och blåbär. Förvara i en burk.


Kommentar:
Varva tillsammans med äppelmos och kvarg i ett högt glas. Servera direkt.