Du behöver
- 5 dl havregryn
- 3 dl dinkelflingor
- 2 msk chiafrön
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl valnötter
- 1 dl sötmandel
- 1 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 dl honung
- 0.5 dl gojibär
- 1 dl torkade tranbär
- 1 dl blåbär torkade
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda havregryn, dinkelflingor, chiafrön, vaniljsocker och grovt hackade valnötter och mandel i en skål. Tillsätt vatten, olja och honung och blanda om väl.
2
Bred ut grynblandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 20 minuter. Rör om ett par gånger. Låt svalna och blanda i gojibär, tranbär och blåbär. Förvara i en burk.
Varva tillsammans med äppelmos och kvarg i ett högt glas. Servera direkt.