Du behöver
- 1 st lök liten gul
- smör till stekning
- 1 tsk kryddpeppar nystött
- 300 g Quornfärs tinad
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 1 tsk grönsaksfond
- 1 tsk worcestershiresås
- 2 msk julsenap eller grov skånsk senap
- 150 g potatis kokt mjölig
- smör till stekning
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med smör. Tillsätt kryddpeppar mot slutet. Låt kallna.
2
Kör Quornfärs, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond, Worcerstershiresås och senap i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.
3
Skala och grovriv potatisen och arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme.
4
Forma till bullar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör.