Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • smör till stekning
  • 1 tsk kryddpeppar nystött
  • 300 g Quornfärs tinad
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 msk julsenap eller grov skånsk senap
  • 150 g potatis kokt mjölig
  • smör till stekning

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med smör. Tillsätt kryddpeppar mot slutet. Låt kallna.

2
Kör Quornfärs, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond, Worcerstershiresås och senap i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.

3
Skala och grovriv potatisen och arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme.

4
Forma till bullar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör.