Du behöver

Botten:

50 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Fyllning:

3 msk lemoncurd finns att köpa färdig på burk
200 g jordgubbar
1.5 dl vispgrädde

Garnera med:

2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
20 g mörk choklad
basilika

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord avlång form, 1 1/2 l. Grädda i 40–50 minuter. Låt kallna.

2
Fyllning: Dela kakan i två bottnar. Bred lemoncurd på en botten och lägg på skivade jordgubbar. Vispa grädden och bred ovanpå jordgubbarna. Lägg på den andra bottnen.

3
Garnering: Vispa grädden och vispa i crème fraiche. Bred krämen ovanpå och runt om tårtan. Smält chokladen och spritsa en tunn sträng mitt på tårtan. Garnera med basilikablad.