Du behöver

12 knutar och 1 baguette:

25 g jäst
4 dl vatten
3 dl rågmjöl
2 dl havregryn
100 g rödbeta finriven
1 dl yoghurt
2 msk olja
2 tsk salt
12.5 dl vetemjöl
ägg till pensling

Ugn: 225°

12 knutar och 1 baguette

Gör så här

1
Rör ut jästen i ljummet vatten, 37°. Tillsätt övriga ingredienser och ar-beta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt.

2
Ta en bit deg och forma till en baguette, 35 cm lång. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

3
Dela resten av degen i 12 bitar. Rulla varje del till en längd, 20 cm. Slå en knut av längden och lägg den med ändarna under sig på en plåt med bakplåtspapper.

4
Låt jäsa övertäckta i 20 minuter. Pensla med ägg. Baka baguetten och bullarna i 20–25 minuter mitt i ugnen. Baguetten behöver antagligen lite längre tid än bullarna beroende på hur tjock den är.