Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 msk päronkonjak
  • 1.5 msk mjölk

Fyllning:

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
0.5 dl päronkonjak

Ugn: 250º

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och ka-kao och sikta ner det i smeten. Tillsätt päronkonjak och mjölk.

2
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

3
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.

4
Fyllning: Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och äggula. Smaksätt med päronkonjak.

5
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras upp. Den går bra att frysa.