Du behöver

  • 600 g lammentrecôte eller lammrostbiff
  • 1.5 tsk salt

Marinad:

2 msk rapsolja
2 tsk rosmarin hackad
2 tsk timjan hackad
0.5 tsk svartpeppar

Raita:

1 st gurka
1 tsk salt
3 dl turkisk yoghurt
peppar
2 msk hackad mynta

Gör så här

1
Marinad. Blanda olja, rosmarin, timjan och peppar i en plastpåse. Lägg ner köttet och gnid runt marinaden. Låt köttet marinera, 2–4 timmar.

2
Ta köttet ur marinaden och torka av det. Salta köttet. Grilla med indirekt grillning till innertemperatur 65–70°, ca 20 minuter. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp i skivor.

3
Raita: Riv gurkan grovt på rivjärn och blanda den med salt. Låt den rinna av i en sil. Krama ur så mycket vätska som går. Blanda gurkan med yoghurt och smaka av med peppar och mynta. Ställ i kylen till serveringen.