Du behöver
- 250 g köttfärs
- 1 msk vatten
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 400 g färskpotatis
- 2 st salladslökar
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
Servera med:
sallad crème fraiche
Gör så här
1
Blanda köttfärs, vatten, pressad vitlök, persilja, paprikapulver, salt och peppar till en jämn smet. Forma fyra biffar och stek 4 minuter per sida i en stekpanna med smör.
2
Skrubba och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora i bitar. Strimla salladslöken och tomater.
3
Blanda potatisen med salladslök, tomater, olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Servera till köttfärsbiffarna med sallad och crème fraiche.