Du behöver

  • 250 g köttfärs
  • 1 msk vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g färskpotatis
  • 2 st salladslökar
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Servera med:

sallad crème fraiche

Gör så här

1
Blanda köttfärs, vatten, pressad vitlök, persilja, paprikapulver, salt och peppar till en jämn smet. Forma fyra biffar och stek 4 minuter per sida i en stekpanna med smör.

2
Skrubba och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora i bitar. Strimla salladslöken och tomater.

3
Blanda potatisen med salladslök, tomater, olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Servera till köttfärsbiffarna med sallad och crème fraiche.