Du behöver

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • 2 tsk salt

Marinad:

1 st citron rivet skal
2 msk rapsolja
2 tsk ingefära riven färsk
2 krm svartpeppar

Mangosås:

500 g mango fryst tärnad
2 msk akaciahonung
2 tsk ingefära riven färsk
2 msk rapsolja
0.5 st lime pressad saft
salt och peppar

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Skär tre snitt i fettkanten längs med kotlettraden och skär sedan köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor.

2
Marinad: Blanda rivet citronskal, rapsolja, ingefära och svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttskivorna och gnid runt marinaden. Marinera ca 1 timme. Torka av köttet, salta och grilla över glöd, ca 3 minuter per sida.

3
Mangosås: Tina mangon och mixa med honung, ingefära, olja och limesaft till en slät sås i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen och en sallad till köttet.