Du behöver

  • 1 kg rostbiff
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Marinad:

100 g cocktailtomater
1 st salladslök
1 st vitlöksklyfta
1 msk färsk basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 tsk flytande honung
2 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger

Tomater:

250 g cocktailtomater
1 msk rapsolja
2 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnera med:

örter

Ugn: 125°

Gör så här

1
Rostbiff: Torka av köttet. Gnid in salt och svartpeppar runt om köttet. Bind gärna upp det med bindgarn för jämnare tillagning och form. Lägg köttet i en ugnsfast form, sätt i en termometer och stek köttet i nedre de-len av ugnen tills innertemperaturen mäter 62°. Ta ut köttet och låt det kallna. Lägg det i plastpåse i kylen. Vid serveringen tas bindgarnet bort. Skiva köttet tunt på skärmaskin eller med kniv och lägg upp på uppläggningsfat.

2
Marinad: Dela tomaterna. Skala vitlöken. Lägg tomater, salladslök, vitlök och basilika i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en finfördelad sås. Smaka av med salt, peppar, honung, olja och vinäger. Ringla marinaden över köttet.

3
Tomater: Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Ringla över rapsolja, strö över socker, salt och nymald svartpeppar. Baka tomaterna i nedre delen av ugnen, ca 2 tim. Fördela tomaterna över köttet. Garnera med örter.