Du behöver

  • 6 st färskpotatisar
  • 250 g haricots verts lättkokta
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • 1 st citron pressad saft
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 st hårdkokta ägg 2-4 stycken

Servera med:

rökt fisk t ex sik, lax, böckling eller makrill

Gör så här

1
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av. Koka haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna.

2
Skär potatisen i bitar. Dela bönorna och tomaterna och skiva löken.

3
Blanda potatis, bönor, tomater, lök, dill, olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

4
Lägg upp salladen och strö på oliver och kapris. Toppa med klyftade eller halverade ägg. Servera tillsammans med rökt fisk.