Du behöver

  • 250 g sparris lättkokt, grön
  • 200 g färskpotatis kokt
  • 1 st rödlök
  • 1 st rädisor ett knippe
  • 0.5 st gurka
  • 1 st isbergssalladhuvud litet
  • 2 st hårdkokta ägg 2-4 stycken
  • 0.5 dl hackad dill

Dressing:

0.5 dl rapsolja kallpressad
2 msk pressad citron
1 msk riven pepparrot
flingsalt

Servera med:

rökt fisk t ex sik, lax, böckling eller makrill

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till dressingen.

2
Bryt bort den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.

3
Dela sparrisen på mitten och skär potatisen i bitar. Skiva lök och rädisor. Dela gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skiva. Bryt salladen i mindre bitar.

4
Blanda sallad, potatis, grönsaker och dressing.

5
Toppa med klyftade eller halverade ägg och strö på dill. Servera tillsammans med rökt fisk.