Du behöver
- 250 g sparris lättkokt, grön
- 200 g färskpotatis kokt
- 1 st rödlök
- 1 st rädisor ett knippe
- 0.5 st gurka
- 1 st isbergssalladhuvud litet
- 2 st hårdkokta ägg 2-4 stycken
- 0.5 dl hackad dill
Dressing:
0.5 dl rapsolja kallpressad
2 msk pressad citron
1 msk riven pepparrot
flingsalt
Servera med:
rökt fisk t ex sik, lax, böckling eller makrill
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till dressingen.
2
Bryt bort den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 4 minuter. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
3
Dela sparrisen på mitten och skär potatisen i bitar. Skiva lök och rädisor. Dela gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skiva. Bryt salladen i mindre bitar.
4
Blanda sallad, potatis, grönsaker och dressing.
5
Toppa med klyftade eller halverade ägg och strö på dill. Servera tillsammans med rökt fisk.