Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 dl örter crème fraiche franska
- 0.5 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g blandfärs
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
Servera med:
baguetter 1-2 stycken
crème fraîche med franska örter
mâchesallad
tomatsallad skivad med rödlök och vinägrett
Gör så här
1
Blanda ströbröd, crème fraiche och vatten i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt ägg, senap, pressad vitlöksklyfta, färs, kalvfond, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färs.
2
Forma färsen med oljade händer till små köttbullar och stek dem i en stekpanna med smör och olivolja, ca 4 minuter runt om.
3
Dela baguetterna på längden, men inte helt igenom. Dela i långa bitar. Bred crème fraiche i brödet. Lägg i mâchesallad, tomatsallad och köttbullar. Lägg på några klickar av crème fraichen.