Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl örter crème fraiche franska
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja

Servera med:

baguetter 1-2 stycken
crème fraîche med franska örter
mâchesallad
tomatsallad skivad med rödlök och vinägrett

Gör så här

1
Blanda ströbröd, crème fraiche och vatten i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt ägg, senap, pressad vitlöksklyfta, färs, kalvfond, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färs.

2
Forma färsen med oljade händer till små köttbullar och stek dem i en stekpanna med smör och olivolja, ca 4 minuter runt om.

3
Dela baguetterna på längden, men inte helt igenom. Dela i långa bitar. Bred crème fraiche i brödet. Lägg i mâchesallad, tomatsallad och köttbullar. Lägg på några klickar av crème fraichen.