Du behöver
- 0.5 st citron rivet skal och saft
- 2 st tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1.5 dl avorioris
- 2.5 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 75 g sockerärter
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och tillaga i ugn i 15 minuter. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
2
Dela tomaterna och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet. Skala och hacka vitlök och lök. Fräs all lök i olja i en kastrull utan att den får färg.
3
Tillsätt citronskal och saft, tomater, honung och vinäger. Koka ihop till en simmig röra. Smaka av med salt och peppar och pensla röran på kycklingen.
4
Baka i ugn i ytterligare ca 20 minuter, kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen är 82°. Koka riset i vatten och buljongtärning i 20 minuter. Strimla sockerärterna och lägg i när det är nästan klart. Servera till kycklingen.