Du behöver

  • 0.5 st citron rivet skal och saft
  • 2 st tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1.5 dl avorioris
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 75 g sockerärter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och tillaga i ugn i 15 minuter. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.

2
Dela tomaterna och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet. Skala och hacka vitlök och lök. Fräs all lök i olja i en kastrull utan att den får färg.

3
Tillsätt citronskal och saft, tomater, honung och vinäger. Koka ihop till en simmig röra. Smaka av med salt och peppar och pensla röran på kycklingen.

4
Baka i ugn i ytterligare ca 20 minuter, kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen är 82°. Koka riset i vatten och buljongtärning i 20 minuter. Strimla sockerärterna och lägg i när det är nästan klart. Servera till kycklingen.