Du behöver
- 400 g färskpotatis
- 1 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- salt och peppar
- 0.5 st rödlök
- 1 dl hackad persilja
- 50 g fetaost
- 30 g mâchesallad
- 3 st chorizokorvar
- 1 msk smör eller margarin
- 10 cm gurka
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta
Gör så här
1
Skrubba och koka potatisen. Dela stora. Blanda olja, vinäger, senap, salt och peppar i en skål. Vänd i den varma potatisen.
2
Skala och skiva löken. Blanda ner i potatisen tillsammans med persilja, smulad fetaost och sallad.
3
Skär korven i bitar och trä upp på spett. Stek i smör i stekpanna tills den fått fin färg.
4
Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och krydda med salt och peppar. Servera till korvspett och sallad.