Du behöver

  • 400 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g fetaost
  • 30 g mâchesallad
  • 3 st chorizokorvar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 cm gurka
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

1
Skrubba och koka potatisen. Dela stora. Blanda olja, vinäger, senap, salt och peppar i en skål. Vänd i den varma potatisen.

2
Skala och skiva löken. Blanda ner i potatisen tillsammans med persilja, smulad fetaost och sallad.

3
Skär korven i bitar och trä upp på spett. Stek i smör i stekpanna tills den fått fin färg.

4
Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och krydda med salt och peppar. Servera till korvspett och sallad.