Du behöver

  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 1 msk salt
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk dill
  • 2 st citron

Romsås:

3 dl grekisk yoghurt
1 msk riven pepparrot
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
80 g stenbitsrom
salt och peppar

Servera med:

potatissallad se recept

Gör så här

1
Putsa laxen och gnid in köttet med salt. Låt stå i kylen i 2 timmar. Torka av köttet.

2
Mixa fänkålsfrö, sesamfrö och farinsocker. Blanda i dill och gnid in kryddblandningen på den köttiga sidan.

3
Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen, ca 15 minuter, på indirekt värme.

4
Romsås: Rör ihop yoghurt, pepparrot och citronskal. Smaka av med citronsaft, rom, salt och peppar. Pressa saften ur de grillade citronerna över laxen. Servera med grön potatissallad.