Du behöver
- 1 kg laxfilé med skinn
- 1 msk salt
- 1 msk fänkålsfrö
- 2 msk sesamfrö
- 2 msk farinsocker
- 2 msk dill
- 2 st citron
Romsås:
3 dl grekisk yoghurt
1 msk riven pepparrot
0.5 st citron rivet skal och pressad saft
80 g stenbitsrom
salt och peppar
Servera med:
potatissallad se recept
Gör så här
1
Putsa laxen och gnid in köttet med salt. Låt stå i kylen i 2 timmar. Torka av köttet.
2
Mixa fänkålsfrö, sesamfrö och farinsocker. Blanda i dill och gnid in kryddblandningen på den köttiga sidan.
3
Dela citronerna och grilla dem tillsammans med laxen, ca 15 minuter, på indirekt värme.
4
Romsås: Rör ihop yoghurt, pepparrot och citronskal. Smaka av med citronsaft, rom, salt och peppar. Pressa saften ur de grillade citronerna över laxen. Servera med grön potatissallad.