Du behöver

  • 900 g flankstek
  • salt och peppar
  • 1 dl BBQ-sås

Avokadosallad:

140 g bacon
3 st avokado
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
250 g körsbärstomater
80 g mâchesallad
1 st romansallad
1 st färsk lök

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar. Grilla över glöden, 4 minuter per sida. Flytta köttet och grilla det indirekt, ca 10 minuter.

2
Pensla båda sidor med BBQ-sås mot slutet. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

3
Avokadosallad: Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Dela och gröp ur avokadorna.

4
Blanda olja, vinäger, salt och peppar och vänd ner avokado i dressingen. Dela tomaterna och blanda i tillsammans med mâchesallad och romansallad.

5
Skiva löken och strö över salladen tillsammans med baconet och köttet.