Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 0.75 tsk salt
  • peppar
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Spenatsås:

25 g babyspenat
2 msk färsk basilika
2 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1.5 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
sallad
tomater
citronklyftor

Gör så här

1
Skär laxfilén i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt, peppar, potatismjöl, ägg, grädde, cayennepeppar och dill, och kör till en smidig färs.

2
Fukta händerna och forma färsen till biffar. Vänd dem i ströbröd och lägg dem på smörpapper. Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

3
Spenatsås: Lägg spenaten i en sil och slå över kokande vatten. Spola av med kallt vatten och krama ur vattnet. Mixa spenaten, gärna med mixerstav i en bägare. Tillsätt basilika, dill, persilja, crème fraiche och majonnäs, och mixa till en slät sås. Salta och peppra. Servera med kokt potatis, sallad, tomater och citronklyftor.