Du behöver

  • 4 bitar lax à 175 g
  • salt och peppar

Fyllning:

125 g mozzarellaost
1 dl crème fraîche
5 st marinerade soltorkade tomater
2 msk basilika hackad färsk
salt och peppar

Bönsallad:

1 st burk cannellinibönor
0.5 st purjolök
2 st stjälkar blekselleri
1 st fänkål
1 st paprika orange
1 msk rapsolja
1 dl svarta oliver

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär ett snitt i mitten på varje laxbit så att det bildas en ficka. Salta och peppra. Lägg laxen i en smord ugnsfast form.

2
Fyllning: Riv mozzarellan grovt och blanda med crème fraiche, hackade soltorkade tomater och basilika. Salta och peppra och fördela fyllningen i laxfickorna. Tillaga mitt i ugnen, 10–12 minuter.

3
Bönsallad: Skölj och låt bönorna rinna av i en sil. Skölj och skiva purjolök, blekselleri och fänkål. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Woka grönsakerna i en wok eller stekpanna, ca 3 minuter. Salta och peppra. Tillsätt oliverna.