Du behöver

  • 800 g kokt potatis
  • smör eller margarin
  • 2 msk rapsolja 1+1 msk
  • 2 st gula lökar
  • 250 g savojkål
  • 400 g kassler
  • 4 st ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk senap skånsk
  • salt och peppar

Servera med:

rödbetor

Gör så här

1
Tärna potatisen och stek den i smör och rapsolja i 10 minuter. Skala och hacka löken och låt den fräsa med de sista 5 minuterna.

2
Skölj och strimla savojkålen. Tärna kasslern och stek den i olja i stekpanna. Låt kålen steka med någon minut. Blanda med potatis och lök och krydda med salt och peppar.

3
Stek äggen i smör i stekpanna. Blanda samman gräddfil och senap och smaka av med salt och peppar. Servera till pytten tillsammans med ägg och rödbetor.