Du behöver

  • 8 st kycklingben

Marinad:

0.5 dl sweet chilisås
0.5 dl chilisås
0.5 dl japansk soja
1 tsk dijonsenap
1 msk honung
2 tsk chilikrydda
2 msk rapsolja
2 msk kycklingfond

Mangosås:

2 dl crème fraîche
1 msk sweet chilisås
2 msk mango chutney
0.5 kruka koriander
salt och peppar

Mathavresallad:

1.5 dl mathavre
250 g mangotärningar frysta och tinade
1 st avokado
2 st tomater
1 st röd chilipeppar
2 st salladslökar
1 st lime
1 tsk honung
2 msk olivolja

Ugn: 175°

Gör så här

1
Marinad: Blanda sweet chilisås, chilisås, soja, senap, honung, olja och fond i en plastpåse. Lägg i kycklingbenen och vänd runt. Marinera i kylen i 1 timme.

2
Lägg kycklingbenen på en plåt med bakplåtspapper och ringla marinaden över. Tillaga i ugnen i 35 minuter. Vänd någon gång. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

3
Mangosås: Blanda crème fraiche, sweet chili, mango chutney och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.

4
Mathavresallad: Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna något. Dela avokadon och tärna avokadoköttet. Kärna ur och tärna tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken. Blanda mango, avokado, tomater, chili och salladslök. Pressa över limesaften och tillsätt honung och olivolja. Blanda i mathavre och smaka av med salt och peppar. Servera till chilikycklingen.