Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chilipulver
- 2 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 2 msk smör eller margarin
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk ingefära riven
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 kruka koriander
Raita:
2 dl yoghurt mild
1 krm koriander
1 krm spiskummin
salt och peppar
0.5 st gurka
1 msk färsk koriander
Servera med:
naanbröd finns att köpa färdigt
basmatiris
Gör så här
1
Skär kycklingen i bitar och blanda den med spiskummin, gurkmeja och chilipulver. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
2
Stek lök och paprika i en stekpanna med smör. Tillsätt kyckling, pressad vitlök och ingefära och stek i 5 minuter.
3
Tillsätt krossade tomater och grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i yoghurt. Strö över koriander.
4
Raita: Rör ihop yoghurt, koriander, spiskummin, salt, peppar, tärnad gurka och koriander. Servera till tillsammans med naanbröd och basmatiris.