Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 st äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena redning

Servera med:

potatis
sallad

Gör så här

1
Dela varje filé på längden och banka ut den tjocka delen. Bred på senap på filéerna. Salta och peppra. Riv 1 äpple och fördela rivet på kycklingen. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör.

2
Ansa och skiva purjolöken. Skiva äpplet. Lägg purjolök och äpple runt om kycklingen i stekpannan. Tillsätt vinäger, grädde, vatten, fond och soja och småkoka under lock, 15 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar och red av såsen. Servera med kokt potatis och sallad.