Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk dijonsenap
- salt och peppar
- 2 st äpplen
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 st purjolök
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk soja
- 1 msk maizena redning
Servera med:
potatis
sallad
Gör så här
1
Dela varje filé på längden och banka ut den tjocka delen. Bred på senap på filéerna. Salta och peppra. Riv 1 äpple och fördela rivet på kycklingen. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör.
2
Ansa och skiva purjolöken. Skiva äpplet. Lägg purjolök och äpple runt om kycklingen i stekpannan. Tillsätt vinäger, grädde, vatten, fond och soja och småkoka under lock, 15 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar och red av såsen. Servera med kokt potatis och sallad.