Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g lammfärs
- salt och peppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st ägg
- 6 st marinerade soltorkade tomater
- 125 g mozzarella
- 2 msk matfett
Medelhavsgrönsaker:
500 g delikatesspotatis
1 msk rapsolja
250 g kronärtskocka fryst marinerad, från Ica Selection
100 g haricots verts
1 st röd paprika
salt och peppar
Garnera med:
färsk timjan
Servera med:
turkisk yoghurt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, timjan och ägg och rör om till en smidig smet.
2
Hacka tomater och mozzarella och blanda med färsen. Forma färsen till biffar och stek dem i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter per sida.
3
Medelhavsgrönsaker: Skrubba och dela potatisen på längden och lägg i en ugnsfast form. Ringla över oljan och gnid runt potatisen. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter. Tillsätt kronärtskocka, haricots verts och urkärnad paprika i bitar och vänd runt med potatisen, och tillaga i ytterligare ca 5 minuter. Salta och peppra. Garnera med timjan och servera med yoghurt.