Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 300 g kycklingfilé
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 st tomat
- 0.5 dl basilikablad
- 1 dl vispgrädde
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk senap
- 1 tsk soja
Servera med:
potatis pressad
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Skär filéerna i 2 cm breda bitar. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Blanda i löken och fräs ett par minuter.
2
Lägg kyckling och lök i en ugnsfast form. Tärna tomaten och strimla basilikan och strö över kycklingen.
3
Vispa grädden lätt och blanda med pressad vitlök, senap och soja och bred över kycklingen. Gratinera i 20 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.