Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 st tomat
  • 0.5 dl basilikablad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk senap
  • 1 tsk soja

Servera med:

potatis pressad
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Skär filéerna i 2 cm breda bitar. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Blanda i löken och fräs ett par minuter.

2
Lägg kyckling och lök i en ugnsfast form. Tärna tomaten och strimla basilikan och strö över kycklingen.

3
Vispa grädden lätt och blanda med pressad vitlök, senap och soja och bred över kycklingen. Gratinera i 20 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.