4 portioner
Du behöver

  • 800 g potatis
  • 500 g falukorv
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 75 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk pesto
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk timjan

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen och lägg hälften i en smord ugnsfast form. Tärna korven och strö över potatisen.
2
Tärna tomaterna, Skala och hacka löken. Tärna fetaosten. Skala och hacka vitlöken. Strö alltsammans över korven. Salta och peppra. Var försiktig med salt eftersom både fetaosten och korven är salt. Lägg på resten av potatisarna.
3
Vispa samman grädde, mjölk, pesto och ägg och häll i formen. Strö över ost och timjan och tillaga i ugnen i 50 minuter.