Du behöver

Botten:

3 dl vetemjöl
0.75 dl maizena majsstärkelse
0.75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1.5 msk ljus sirap

Fyllning:

150 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
250 g kesella
1 st äggula

Garnera med:

kakao

Ugn: 200°

Gör så här

1
Botten: Smörj formarna. Blanda mjöl, majsstärkelse, flor- och vaniljsocker i matberedaren. Tillsätt smöret skuret i små kuber och sirap, och mixa snabbt ihop till en deg.

2
Forma degen till en rulle och skär den i ca 20 bitar. Tryck ut degen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kallna.

3
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde och kesella. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Kyl chokladmassan.

4
Vispa chokladmassan porös och blanda i äggulan. Fyll formarna med chokladkrämen. Förvara kakorna i kylen. Sikta över kakao vid servering.

Portioner
20 stycken

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows