Du behöver
- 3 st gula lökar
- 7 dl frityrolja
- 10 st kryddiga korvar t ex rökt paprika
Korvbröd:
25 g jäst
1.5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
0.5 tsk salt
0.5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
Servera med:
senap
surkål
Ugn: 225°
Gör så här
1
Korvbröd: Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och forma dem till avlånga bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
3
Skala och skiva löken i tunna ringar. Låt lökringarna ligga i kallt vatten i 30 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Torka löken i en handduk.
4
Värm oljan i en vid gryta till 170°, använd termometer. Fritera lökringarna någon minut tills de är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
5
Stek korvarna. Servera korvarna i korvbröden med senap, surkål och friterade lökringar.