Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 7 dl frityrolja
  • 10 st kryddiga korvar t ex rökt paprika

Korvbröd:

25 g jäst
1.5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
0.5 tsk salt
0.5 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl

Servera med:

senap
surkål

Ugn: 225°

Gör så här

1
Korvbröd: Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och forma dem till avlånga bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

3
Skala och skiva löken i tunna ringar. Låt lökringarna ligga i kallt vatten i 30 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Torka löken i en handduk.

4
Värm oljan i en vid gryta till 170°, använd termometer. Fritera lökringarna någon minut tills de är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

5
Stek korvarna. Servera korvarna i korvbröden med senap, surkål och friterade lökringar.