Du behöver

  • 25 g smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 skiva baguette

Ärtröra:

250 g ärter frysta gröna
1 st vitlöksklyfta
2 dl ärter frysta tinade gröna
1 dl kikärter kokta
2 msk färsk persilja
1 msk olivolja
1 msk crème fraîche
salt och peppar
300 g korv smal
1 msk smör

Garnera med:

sallad

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och 1 pressad vitlöksklyfta smidigt och bred på brödskivorna. Rosta dem högt upp i ugnen tills de bör-jar få färg.

2
Ärtröra: Mixa ärter, vitlök, kikärter, persilja, olja och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3
Stek korven i en stekpanna med smör. Lägg en sked ärtröra på varje brödskiva och lägg på en bit korv. Toppa med salladsblad.