Du behöver

  • 2 st karréskivor med ben, ca 1 1/2 cm tjocka
  • salt peppar, ingefära
  • 1 msk matfett
  • 1 st äpple
  • 0.5 dl äppeljuice konc

Rotfruktsstomp:

4 st potatis
1 st palsternacka
1 st morot
100 g kålrot
1 msk smör- & rapsolja 1-2 msk
salt och peppar

Servera med:

broccoli kokt

Gör så här

1
Torka av köttet. Salta och krydda med peppar och ingefära. Bryn köttet i en stekpanna med matfett, 1–2 minuter per sida.

2
Skär äpplet i tunna klyftor och låt dem fräsa med köttet. Tillsätt äppeljuicen och bräsera under lock, ca 5 minuter.

3
Rotfruktsstomp: Skala och tärna potatis och rotfrukter och koka dem mjuka i en gryta med lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och “stompa” dem grovt med en potatisstöt. Tillsätt smör- & rapsolja, salt och peppar. Servera med kokt broccoli.