Du behöver
- 2 st karréskivor med ben, ca 1 1/2 cm tjocka
- salt peppar, ingefära
- 1 msk matfett
- 1 st äpple
- 0.5 dl äppeljuice konc
Rotfruktsstomp:
4 st potatis
1 st palsternacka
1 st morot
100 g kålrot
1 msk smör- & rapsolja 1-2 msk
salt och peppar
Servera med:
broccoli kokt
Gör så här
1
Torka av köttet. Salta och krydda med peppar och ingefära. Bryn köttet i en stekpanna med matfett, 1–2 minuter per sida.
2
Skär äpplet i tunna klyftor och låt dem fräsa med köttet. Tillsätt äppeljuicen och bräsera under lock, ca 5 minuter.
3
Rotfruktsstomp: Skala och tärna potatis och rotfrukter och koka dem mjuka i en gryta med lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och “stompa” dem grovt med en potatisstöt. Tillsätt smör- & rapsolja, salt och peppar. Servera med kokt broccoli.