Du behöver

  • 500 g kycklingfilĂ©
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 9 st rĂ€disor
  • 2 msk grĂ€slök

Marinad:

2 msk fransk senap
0.75 dl rapsolja
2 msk vatten
2 msk grÀslök
2 msk kapris

Potatissallad:

500 g delikatesspotatis
1 st paprika gul
150 g körsbÀrstomater
35 g blandad sallad
1 dl bladpersilja hela blad
2 tsk honung
1 msk vitvinsvinÀger
0.5 dl olivolja

Ugn: 200°

Gör sÄ hÀr

1
Bryn kycklingen runt om i stekpanna med smör. Salta och peppra. Tillaga klart i ugnen, ca 15 minuter, tills köttsaften Àr ofÀrgad. LÄt svalna i 10 minuter.

2
Marinad: LÀgg senapen i en skÄl. TillsÀtt i oljan i en tunn strÄle under vispning. TillsÀtt vatten, grÀslök och kapris och rör om.

3
Skiva kycklingen och lÀgg upp pÄ ett fat. Ringla marinaden över och strö pÄ delade rÀdisor och grÀslök.

4
Potatissallad: TvÀtta och koka potatisen. LÄt svalna. KÀrna ur paprikan. SkÀr potatis och paprika i bitar. Dela tomaterna pÄ mitten. Blanda potatis, paprika, tomater, sallad och persilja i en skÄl. Vispa ihop honung, vinÀger, olja, salt och peppar och blanda med salladen.