Du behöver

  • 2 st kycklingfilĂ©er
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 st apelsin
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 st morötter
  • 2 st schalottenlökar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 msk fĂ€rsk timjan
  • 1 dl blandade bönor

Ugn: 150°

Gör sÄ hÀr

1
Stek kycklingen pÄ bÄda sidor i en stekpanna med smör tills kycklingen fÄtt fin fÀrg. Salta och peppra och lÀgg kycklingen i en ugnsfast form.

2
Skölj apelsinen noga. Skiva apelsinen och lÀgg skivorna pÄ kycklingen. Pressa dem lÀtt sÄ saften rinner över kycklingen. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter, tills köttsaften Àr ofÀrgad.

3
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och skÀr morötterna i stavar. Skala och skiva löken. FrÀs morötter och lök i en stekpanna med olja, 8 minuter.

4
HÀll apelsinskyn frÄn kycklingen över morötterna och blanda med timjan och bönor. Skiva kycklingen och servera med grönsakerna och strö pÄ pinjenötter.