Du behöver

  • 2 st torskrygg
  • salt och peppar
  • 5 dl vatten

Äggsås:

2 st hårdkokta ägg
3 dl mjölk
2 tsk kycklingfond
1.5 msk vetemjöl
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
ärter, morot kokta gröna ärter och kokt skivad morot
2 msk gräslök skivad

Gör så här

1
Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken på en tallrik. Salta och peppra och låt den ligga i 10 minuter. Lägg ner fisken i en kastrull med 5 dl kokande vatten. Ta genast kastrullen från plattan och låt kastrullen stå med locket på, 5 minuter. Ta upp fisken med hålslev och lägg upp på varma tallrikar.

2
Äggsås: Skala och hacka äggen. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och koka under omrörning i 3 minuter. Salta och peppra och rör ner hälften av de hackade äggen. Servera med kokt potatis, gröna ärter och skivad morot. Strö över resten av äggen och gräslöken.