Du behöver
- 400 g kycklingfilé gÀrna av majskyckling
- 1 tsk salt
- 2 dl vispgrÀdde
- 4 st Àggulor
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 tsk dragon torkad
- 1 krm peppar
- ströbröd till stekning
Gör sÄ hÀr
1
Se till att ingredienserna Àr riktigt kalla. SkÀr kycklingfilén i mindre bitar. Kör den till en fÀrs med stÄlkniven i matberedaren.
2
Blanda först i saltet. TillsÀtt sedan grÀdden, lite i taget. Arbeta in Àggulorna, en i taget. Avsluta med att blanda i persilja, dragon och peppar.
3
Forma fÀrsen till 8 biffar pÄ en vattensköljd skÀrbrÀda. Sikta över ströbröd pÄ bÄda sidor. Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida, tills de Àr genomstekta.
4
Potatissallad: TvÀtta 750 g delikatesspotatis och koka den mjuk i lÀttsaltat vatten. Dela potatisen i bitar. Vispa ihop 2 tsk grov senap, 4 msk olivolja, flingsalt och nymald peppar. VÀnd ner den varma potatisen i dressingen. Dela 300 g fÀrsk grön sparris i bitar och koka den knapp mjuk i lÀttsaltat vatten, ca 3 minuter. Dela tomaterna. VÀnd ner sparris, 250 g cocktailtomater och 1/2 dl hackad grÀslök i potatissalladen.









































