Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- smör till stekning
- flingsalt
- nymald peppar
- 1 st citron 1 tsk rivet citronskal + 1 msk pressad citronsaft
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk flytande honung
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
Servera med:
potatis kokt, alt potatismos liksom nykokta rödbetor och/eller morötter
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna tvärsöver och bryn dem i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
2
Skölj citronen noga. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ihop crème fraiche, vatten, fond, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna. Koka upp och lägg i kycklingen.
3
Koka sakta under lock tills kycklingen precis är genomkokt, ca 5 minuter. Blanda i citronskal och örter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller potatismos och nykokta rödbetor och/eller morötter.