Du behöver
- 50 g rotselleri
- 1 st morot
- 2 msk matfett
- 4 st potatis medelstora kokta
- 200 g kassler
- 0.5 st purjolök
- 8 st cocktailtomater
- salt svartpeppar
Garnera med:
persilja
grönsaker se recept
Gör så här
1
Skala och tärna rotselleri och morot och stek i en stekpanna med matfett, 2 minuter.
2
Tärna potatis och kassler. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt potatis, kassler och purjolök till stekpannan och stek i 3 minuter. Dela tomaterna och vänd ner dem i pannan vid servering. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja. Servera med picklade grönsaker.
3
Picklade grönsaker: Dela ett litet blomkålshuvud i buketter. Skala och skiva 1 schalottenlök och 1 morot Lägg grönsakerna i en glasburk. Koka en lag av 1/2 dl ättik-sprit, 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk vitpepparkorn, 1 tsk senapsfrö och häll över grönsakerna. Låt svalna. Sätt på lock och låt kallna i kylen.