Du behöver

  • 50 g rotselleri
  • 1 st morot
  • 2 msk matfett
  • 4 st potatis medelstora kokta
  • 200 g kassler
  • 0.5 st purjolök
  • 8 st cocktailtomater
  • salt svartpeppar

Garnera med:

persilja
grönsaker se recept

Gör så här

1
Skala och tärna rotselleri och morot och stek i en stekpanna med matfett, 2 minuter.

2
Tärna potatis och kassler. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt potatis, kassler och purjolök till stekpannan och stek i 3 minuter. Dela tomaterna och vänd ner dem i pannan vid servering. Smaka av med salt och peppar och garnera med persilja. Servera med picklade grönsaker.

3
Picklade grönsaker: Dela ett litet blomkålshuvud i buketter. Skala och skiva 1 schalottenlök och 1 morot Lägg grönsakerna i en glasburk. Koka en lag av 1/2 dl ättik-sprit, 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk vitpepparkorn, 1 tsk senapsfrö och häll över grönsakerna. Låt svalna. Sätt på lock och låt kallna i kylen.