Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk matfett

Örtsås:

1 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk hackad dill
2 msk gräslök skivad
salt och peppar

Servera med:

potatis
sockerärtor
citronklyfta

Gör så här

1
Mixa lax, salt, peppar, dill, ägg och grädde till en smet, gärna i matberedaren med kniven monterad.

2
Värm en stekpanna med matfett. Klicka ner 4 biffar, platta till dem något, och stek 2–3 minuter per sida.

3
Örtsås: Blanda gräddfil, majonnäs, dill, gräslök, salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokta sockerärtor och en citronklyfta.