Du behöver
- 200 g laxfilé
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk hackad dill
- 1 st ägg
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk matfett
Örtsås:
1 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk hackad dill
2 msk gräslök skivad
salt och peppar
Servera med:
potatis
sockerärtor
citronklyfta
Gör så här
1
Mixa lax, salt, peppar, dill, ägg och grädde till en smet, gärna i matberedaren med kniven monterad.
2
Värm en stekpanna med matfett. Klicka ner 4 biffar, platta till dem något, och stek 2–3 minuter per sida.
3
Örtsås: Blanda gräddfil, majonnäs, dill, gräslök, salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokta sockerärtor och en citronklyfta.